Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 Biográfia

A videókat a képre kattintva nézheted meg

 

 1979 - 2003

1979-ben, Balassagyarmaton látta meg a napvilágot, 4 testvére van. Gyermekkorában, inkább a rajzolásban volt tehetséges, még pályázatokat is megnyert. Aztán mégsem ebbe az irányba indult el, hanem vízvezeték szerelőnek tanult.

Már 16 éves volt, amikor a középiskolában elkezdett énekelni. Volt egy iskolai Ki Mit Tud?, amelyen óriási sikere volt Demjén Ferenc dalával, s a versenyt ének kategóriában meg is nyerte, sőt még a közönségdíjat is hazavihette. Nyereménye egy basszusgitár volt, amelyen akkor teljesen egyedül tanult meg játszani, s idővel egészen ügyesen elsajátította a hangszeren való játék fortélyait.
Ekkortájt ismerkedett meg olyan világhírű jazz-zenészek szerzeményeivel, mint Marcus Miller, Jaco Pastorius és George Benson. Ez az élmény a későbbiekben alapvetően meghatározta zenei ízlésvilágát, amelyre a jazz zene mellett a soul és az R'n'B is hatott.

 

(George Benson)Kép

Azután egy jazz zenekart hoztak létre, melyben Laci basszusgitározott és énekelt is egyben. Különféle rendezvényeken léptek fel Nógrád megyében és Budapesten is. Egy idő után azonban az együttes felbomlott, s a fiatalember egy gospel kórusban folytatta az éneklést. Itt ismerkedett meg későbbi feleségével, Gabriellával.

1995-96-ban megpróbálta az országos Ki Mit Tud?-ot, de közvetlenül a televíziós döntők előtt kiesett.

Újabb lehetőségként csillant meg a televíziós tehetségkutató verseny, a Kifutó. Itt már sikerült továbbjutnia, s a zsűrit is lenyűgözte, viszont a műsor megszűnt, így az ő lehetőségei is elvesztek. Még egy próbálkozás következett az Üstökös című műsorban, s mivel itt sem sikerült megvalósítani az álmát, eldöntötte, hogy felhagy az énekléssel.

Maradt a basszusgitár a rengeteg munka mellett. Gáspár Laci dolgozott, mint útépítő, gyertyaöntő, bányász, festő és villanyszerelő, elvállalt mindent, ami adódott. Végül egy helyi bútorgyárban sikerült munkát szereznie.

2003-ban az egyik fővárosi bevásárlóközpont is szervezett egy nagy tehetségkutató versenyt, s már csak a család forszírozására jelentkezett. Nem hiába, hiszen harmadik helyezést ért el, és még különdíjat is kapott.Még ebben az évben ; augusztusban; a folytatást a Megasztár című tehetségkutató hozta. 

                                                                                                                                                                          

2004

 Kép Ez tényleg nagy lehetőség volt a számára, hiszen itt a harmadik helyezést érte el, s ezzel a 2004-es év ;Év férfihangja; lett. A zsűrit lenyűgőzte előadásmódjával, több előadását is világszinvonalúnak tartották, többekközt az amikor az I belive I can fly-t énekelte. Bakács Tibor a kővetkező mondattal jellemezte: ,,Annyira jó vagy, hogy betiltanálak,,

(videó- Vigaszági elődöntő: -BESZAVAZÁS - R. KELLY  )

A verseny hosszú hónapjai alatt Laci számos nagyszerű nótát énekelt el, elég csak például a Korál nagy slágerét, a ;Homok a szélben; című dalt, vagy Robbie Wiliams legnagyobb szerzeményét, a Feel-t megemlíteni. Országos ismeretségre és szép számú rajongótáborra is szert tett az adások folyamán. A műsor során lehetőségett kapott arra, hogy duettet énekelhessen Király Lindával. Mellette még csapattársával, Smith Verával duettezett.

Októberében első albuma is megjelent, "Hagyd meg nekem a dalt" címmel. A korong címadó dala az év slágerének számított, rövid idő alatt ért el fantasztikus sikereket. Toplistákat vezetett, televízióban és rádióban egyaránt. A MAHASZ rádiós listán 7 hétig volt első. A dalból készült klip 3 hétig állt a VIVA Chart Show élén, valamint az MTV World Chart listáján 2 hétig volt az első helyezett. Szintén fülbemászó dal a Sosem vagy egyedül, a Kicsipted magad, amit Laci még a Megasztáros meghalgatáson énekelt, és egy duett Subb Bass Monster-rel, a Fülledt nyár.  A lemezt olyan dalszővegirokkal, zeneszerzőkkel és zenészekkel készitette, mint Orbán Tamás, Nagy Laci, Nagy Lajos és Szekeres Adrienn, akik későbbi lemezei készitésekor sem hagyták cserben.

Decemberben a Színes Bulvárlap olvasói Lacit választották az év sztárjává, dalát pedig az év slágerének szavazták meg.

Az ezévi Athéni Olimpia alkalmára még egy duett is született Király Lindával, Még 100 méter cimmel, amely csakhogynem az elmult 50 év legjobb magyar olimpiai himnusza lett.

Év végén Tóth Verával a TV2 külőnkiadásában énekelte az ABBA-tól a Heppy New Year cimű dalt.

 (Videó - -2004 LEGJOBB FÉRFI HANGJA )

                                                                                                                                                                        

2005

Megjelent a második nagylemeze, Bárhol jársz címmel, amely az előzőhöz  hasonlóan szépKép sikereket ért el. A cimadó dal mellett szintén nagy sláger a Ma éjszaka és a Kicsi Tyson-nal készitett Zene mindenhol cimű dal.  

Laci, mint a 2005-ös év legjobb férfi előadója a VIVA Comet díjat is elnyerte, plusz még a Bravo Otto, a Popcorn és a Fonogramm dij is az ővé lett, emelett a Roma Polgárjogi dijjat is megkapta, sőt Miniszterelnőki kitüntetésben is részesült.  Az év végén pedig a Danubius és a Juventus rádió halgatói őt szavazták meg a legjobb énekesenek, sőt a legjobb lemez és a legjobb dal kategória győztese is ő lett.

A Megasztár 2duettestjén a győztes Molnár Ferenc Caramellel énekelt duettet, a How com, How long cimű dalt, elég nagy sikerrel.

 

 

caramel duett(Videó-Caramellel)

                                                                                                                                                                        

2006

Kép Bár újj lemezzel nem jelentkezett, mivel a lemez feléneklése közben egészségügyi próblémái akadtak a hangszálain, amit aztán végül műteni kellett,  de mégis a magyar zenetörténelem legsikeresebb duettját, a Kikötők cimű dalt készitette el Szekeres Adriennel. A dalt a legendás zeneszerző, Nagy Tibor irta. s Ismét hozzá került az egyik Comet gömb, méghozzá a "Legjobb szólóénekes" kategória nyertese lett.

 

Év végén pedig a Danubius rádióban minden kategóriában tarolt, amiben csak indulhatott, igya az év legjobb énekese lett, a Bárhol jársz lett az év albuma a legjobb dal első helyezettje a Kikötők, a második pedig a Bárhol jársz lett.

 

A Megasztár 3 duettestjén Póka Angélával énekelhette a The storm is over Now cimű dalt, majd a végső döntőben egy fantasztikus dalt irt Varga Ferinek, Szivemmel láss cimmel, majd még egy duettet is előadótt Tóth Verával.

  

                                               (Megasztár-Varga Ferivel)

                                                                                                                                                                          

 2007

Kép Az év  remekül indult Gáspár Laci számára, megjelent újj lemeze az És mégis forog a Föld cimmel. A cimadó dal melett olyan fantasztikus slágerek is találhatók a lemezen, mint a Bolond vagyok, melynek klippjében a rasszizmus ellen harcol, Dalban küldőm és a Zámbó Jimmy által szerzett Még nem veszithetek.

A lemez megjelenése alkalmából Laci egy jótékonysági kosárlabdameccset is szervezett. Olyan csapattársai voltak, mint Dj Dominque és Harsányi Levente, az ellenfél TV2 csapatában többek közt pedig Azurák Csaba és Szebeni István. A gála teljes bevételét és az ujj album hozamának 1% - át a Magyar Mozgáskorlátozottak Sportszővetségének ajánlották fel.

Ezután már Németország is felfigyelt az énekesre! A Deutsche Welle csatorna egy 10perces riportfilmet késziett Lacival, mint Magyarország legjobb Megasztárjával.

Lacit Comet dijra is jelölték, de ezuttal elmaradt a nyeremény.

Az MTV Krém cimű műsorában slágert cserélt a Zanzibárral, Laci elénekelhette a Szerelemről szó sem volt cimű dalt, ami lényegessen jobbra sikerült, mint az eredeti változat, ezt maga az eggyüttes is elismerte. A műsor végén az együttessel együtt énekelte el a U2-tól a One cimú slágert.

 

(Videó-Krém c.műsor

Augusztusban a 100 tagú Cigányzenekar vendége volt, az ő hangszerelésükben adhatta elő a Hagyd meg nekem a dalt és a Bolond vagyok cimű dalt.

Gáspár Laci: Bolond vagyok

 
 

Még ebben az évben lerovta tiszteletét hajdani példaképei előtt egy újj albummal, Maradandók tisztelettel! A lemezen 10 népszerű feldolgozott dal található többek közt Máté Pétertől, Cserháti Zsuzsától, Demjén Ferenctől vagy épp az LGT-től az Engedj el cimű dal, amelyhez klippet is forgatott. 

 A TV2 10. születésnapjára szervezett esten pedig virtuálissan énekelhetett Cserháti Zsuzsával és egy dalt élőben Szulák Andreával.

 (Videó-TV2 szülinap)

 A TV2 újj műsorának, a Nagy fogyásf   főcimdalát is ő irta, Változz meg cimmel, ami elég slágergyanúsra sikeredett.

 

 

                                                                                                                                

2008

Az év elején magánéleti problémáitól hemzsegett a sajtó, majd békés megegyezés után külőn Kép utakon folytatták életüket feleségével.

A Favorit cimű riportműsorban annyira fantasztikus slágercserét végzett társával, Soltész Rezsővel, hogy a szavazók nekik itélték a Duplacsavar dijatt.

Duplacsavar: Soltész - Gáspár

 (Videó - Duplacsavar: Soltész - Gáspár)

Ezután szinházi szerepet kapott a József és a szines szélesvásznú álomkabát cimű musicalbe, a Fáraó szerepét alakitotta. Laci oriási sikert aratott, a Madách Szinházban őstehetségnek tartották.

Ismét jelölték Viva Comet és Bravo Otto dijra. Bár egyik dijjat sem sikerült begyűjtenie, az énekes mégis boldog, hisz egy Amerikai Popsztárral, TOMI-val zenélhetett, akivégül meg is hivta Chicagó-i othonába, hogy rőgzitsenek egy kislemezt.

Laci részt vett az ORFK kampányában, amelyben a Tiszte fejjel cimű dal klippjével 7 zenésztársával együtt az ittasmentes vezetésre próbálták felhivni az emberek figyelmét. A dalt olyan kollégáival adta elő, mint Lola, Tóth Gabi, Márk, Puskás Peti, AFC Tomi valamint Völgyesi Gabi.

Andrew Loyd Werder 60. születésnapjára szervezett előadáson a világhirű művész megtekinthtte Laci előadását, őstehetségnek tartotta, gratulált neki és tovább buzditotta a szinházi szereplésekre.

A Megasztár 4 duettestjén a Vietnámi kislánnyal, Hiennel énekelte a Nobady wants to be Loney cimű dalt.

Megasztár 4 - 5. döntő: Hien és Gáspár Laci duettje

(Megasztár4 - Hien és Gáspár Laci duettje)Videó

                                                                                                                              

2009Az ATV Névshor cimű műsorában Balázs Fecóval énekelte a Homok a szélben cimű dalt, abban a verzióban, amiben Laci még a Megasztárban előadta.

 

 

Az MTV-ben a Csináljuk a fesztivált döntőjében pedig Dér Henivel adta elő a Micsoda nő ez a férfi cimű filmslágert.

Dér Heni & Gáspár László - Micsoda nő ez a férfi  NÉVSHOWR Balázs Fecó & Gáspár Laci - Homok a szélben

 
 

A június 22-i nap nagy fordulópont volt Laci életében, ugyanis meghálálta Istennek, azt amit az elmult 5 évben kapott, a Művészetek palotájában Gospel koncertet adott. A zenekart ezúttal olyan zenészek alkották mint Emilio, Bársony Bálint, Nagy Laci (Gitano), a Bolyki Brothers valamint a 120 fős Golgota Gospel kórus. Az esten elhangoztak Laci saját szerzeményei gospel verzióban, néhány saját gospel dal, klasszikus feldolgozások, duettek és a közönség előszőr hallhatta a legújabb slágert is, a Megtalálak cimű dalt. Az est teltházas volt és Laci valamint zenekara vastapsot kapott.